Produktinformation, nya Gobius

Nya Gobius gör det ännu enklare för båtägare med toalett ombord

Bara några månader efter införandet av den lag som förbjuder tömning i hav och sjöar av fritidsbåtars toatankar är det dags för ännu en nyhet med fokus på att göra det enklare för båtägare att uppfylla lagen. Den nya generationen av Gobius, version 4.0, gör att varje båtägare med endast en knapptryckning kan installera sin mätare. Båtägaren behöver inte funderar på vilken typ av tank han har eller vilket material tanken är gjord av.

Gobius är marknadens enda mätare för septiktankar som mäter från utsidan tanken. Det innebär att båtägare som väljer Gobius också väljer enkelhet att installera, trygghet och inte minst en kladdfri bekvämlighet. Gobius mäter med unik metod, ”knacka och lyssna”, ungefär som när man knackar på ett vattenglas och får olika ljud beroende på mängden vätska i glaset.

– Tidigare versioner har krävt vid installation att tankens material och tankväggstjocklek anges, säger skaparen av Gobius, Anders Meiton. Detta har av en del kunder upplevts som krångligt och tidsödande. Men nu har vi eliminerat all manuella inställningar. Allt sker nu automatiskt. Nya Gobius gör nu själv detta arbete åt kunden. Denna nya version förbättrar även mätarens prestanda. Jämfört med konkurrerande mätare, som alla kräver att du borrar hål i tanken, är detta en dramatisk förbättring av Gobius patenterade mätteknik, Gobius Sensor Technology. Nya Gobius visas för första gången på Öppna Varv i Ellös, 21-23 aug och på Allt på sjön i Gustavsberg, 28-30 aug.

Fler nyheter

Produktregistrering

För dig som köpt en Gobius, passa på att registrera din produkt nu så får du tillgång till vår fria support, 9 till 9 varje dag.

Till registreringen